Vlak trčil v avtomobil

Foto: Profimedia
Nesrečo naj bi zakrivil opit voznik avtomobila.
Oglej si celoten članek

V bližini železniške postaje v Puščavi pri Mokronogu je sinoči potniški vlak trčil v osebni avtomobil. V nesreči, ki naj bi jo zakrivil opit voznik avtomobila, sta bila poškodovana voznik in sopotnik, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po dosedanjih ugotovitvah je 58-letni voznik avtomobila na nivojskem križanju ceste z železnico, ki je zavarovan z Andrejevim križem, zapeljal na tire v času, ko so na prehodu utripale rdeče luči. Potniški vlak, ki je vozil iz Sevnice proti Trebnjem, je kljub aktiviranju zasilne zavore trčil v avtomobil, ki ga je odbilo nekaj metrov stran, kjer je nato obstal na strehi.

Voznika in sopotnika so zaradi lažjih poškodb odpeljali z reševalnim vozilom, dobro uro po dogodku pa je vlak že lahko odpeljal naprej.

Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zanj so odredili tudi strokovni pregled, o dogodku pa obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in državnega tožilca.

Slovenija Zagorelo vozilo, v njem mrtva oseba

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.