Vlak trčil v tovornjak

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Bradač)
Mednarodni vlak, ki je vozil iz Avstrije proti Mariboru, je na železniškem prehodu v kraju Jelenče v občini Pesnica trčil v tovornjak.
Oglej si celoten članek

Na z zapornicami nezavarovanem prehodu v kraju Jelenče v občini Pesnica se je spet zgodila prometna nesreča, v kateri je mednarodni vlak, ki je vozil na relaciji Dunaj−Maribor, trčil v tovornjak.

Nesreča se je po podatkih mariborske policijske uprave zgodila okoli 15.30. Šoferja tovornjaka so s hudimi telesnimi poškodbami prepeljali v bolnišnico, vendar ni v smrtni nevarnosti. V nesreči so morali posredovati tudi gasilci, ki so poškodovanega voznika z rezanjem pločevine rešili iz vozila.

Slaba vidljivost
Tamkajšnji prebivalci, ki se vsak dan vozijo čez železniški prehod, znajo povedati, da je vidljivost na prehodu zaradi megle pogosto tako slaba, da ne vidijo prihajajočega vlaka. Včasih se zgodi celo, da morajo spustiti okna v avtomobilu, da prihajajoči vlak vsaj slišijo, če ga že videti ne morejo.

Konec avgusta se je na istem železniškem prehodu zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla 43-letna ženska in njen petletni sin. Prehod je označen z Andrejevim križem in je brez zapornic. Med domačini je bilo takoj po tragediji spet slišati glasnejše zahteve po ureditvi prehodov, ki niso zavarovani z zapornicami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.