Vlak v moškega na tirih

Foto: SŽ
Foto: SŽ
Pri Lescah se je zgodila nesreča na železnici. Moški se ni umaknil vlaku.
Oglej si celoten članek

Tovorni vlak je danes okoli 15. ure v bližini železniške postaje v Lescah trčil v 86-letnega moškega, ki je ob tirih hodil proti Jesenicam.

Radovljičan po ugotovitvah policije med hojo ob tirih ni skrbel za svojo varnost, saj se je tirom preveč približal, medtem ko je po njih pripeljal vlak. Kljub opozorilom z zvočnim signalom se vlaku ni umaknil. V nesreči je utrpel telesne poškodbe, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v jeseniško bolnišnico.

Kot so pojasnili na kranjski PU Kranj, je ravnanje 86-letnika "prekršek po predpisih o varnosti v železniškem prometu, saj je prepovedano hoditi po tirih ali stati na tiru ali v njegovi neposredni blizini. Za prekršek se posameznik kaznuje z globo do 500 eurov."

Cesta čez železniško progo v Lescah je bila zaprta do 15.45.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.