Vlamljanje v bankomate po romunsko

Foto: PU Celje Vlamljanje v bankomate Foto: PU Celje Vlamljanje v bankomate Foto: PU Celje Vlamljanje v bankomate
Na Celjskem so prijeli Romune, ki so se bančnih avtomatov lotili na povsem nov način.
Oglej si celoten članek

V preteklih dneh so celjski policisti in kriminalisti obravnavali kar osemnajst napadov na bančne avtomate. Konec preteklega tedna pa so prijeli tri Romune, ki jih sumijo tatvin: odnesli so 11 tisoč evrov. To so počeli na prav poseben način, ki ga v Sloveniji policisti do zdaj še niso zaznali.

"Tatvin gotovine iz bančnih avtomatov so se storilci lotili tako, da so v bančne avtomate vstavljali bančne kartice, vtipkali PIN-kode in opravili postopke za dvig minimalnega zneska gotovine, v največ primerih do 20 evrov. Ko se je na bančnem avtomatu odprla reža za izročitev denarja, so v režo med loputami potisnili posebno prirejeno orodje ter vtipkali nov dvig zneska, najpogosteje v višini od 500 do 800 evrov.

S pomočjo orodja so v nadaljevanju na silo potegnili loputo v spodnje ležišče in iz podajalne reže vzeli denar. Bankomat je ob tem javil napako in posledično storniral dvig gotovine tako, da je stanje na računu uporabljene kartice ostalo nespremenjeno. Uporabljen bančni avtomat po tej zlorabi navadno ni več deloval, so pa osumljenci z isto bančno kartico gotovino ukradli iz drugih bankomatov," so pojasnili na Policijski upravi Celje.

Trem Romunom, ki so jim odvzeli prostost, so zasegli osem tisoč evrov in poseben kovinski predmet, ki so ga uporabljali pri tatvinah. Za dva je sodnik odredil pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:46 5. September 2012.

    Upam, da naprave niso patentirali. Ker je priloženo merilo, grem kar takoj v mojo delavnico napravit duplikat ....

  • 18:30 4. September 2012.

    ja navodila so, slika tehnične naprave tudi, čudno da še niso dali zraven mer, tak da si lahko vsak nardi …

  • 13:21 4. September 2012.

    To nisi tatovi ampak inovatorji, pomojem bi več kasiral če bi zadevo prodali firmi ki izdeluje bankomate. Čeprav je ravno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.