Vloga za džamijo bo kmalu popolna

Foto: nn razno 18.11.11. dzamija, idejna, zasnova, foto: NN
Gradbeno dovoljenje. Izdali naj bi ga čez dva meseca.
Oglej si celoten članek

"Nismo še," je Nevzet Porić, tajnik Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, odgovoril na vprašanje, ali so že vložili vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo islamskega versko-kulturnega centra med Parmovo in Kurilniško ulico. Napovedovali so, da bodo to storili konec maja ali v začetku junija. To napoved bodo po Porićevih besedah tudi uresničili, saj bodo ta teden imeli še en sestanek na ljubljanski upravni enoti, v začetku junija pa oddali vlogi za gradbeni dovoljenji za džamijo in cesto. Porić pričakuje, da bosta obe popolni.

Ravno od (ne)popolnosti vloge je odvisno, koliko časa bo postopek izdaje gradbenega dovoljenja trajal. "O popolni vlogi upravni organ odloči praviloma v dveh mesecih po popolnosti," je pojasnila Marija Remškar, vodja oddelka za gospodarstvo, kmetijstvo in občo upravo na izpostavi Bežigrad.

Povabili bodo tudi emirja

To pomeni, da bi gradbeni dovoljenji lahko dobili do 14. septembra, ko bodo položili temeljni kamen. Na ta dogodek bodo povabili tudi emirja Katarja, šejka Hamada bin Kalifa al Tanija. Ta je islamski skupnosti podaril 1,3 milijona evrov, da je pred dvema mesecema v celoti poplačala kredit, ki ga je postopoma odplačevala od leta 2008. Takrat je od Mestne občine Ljubljana (MOL) kupila 11.364 kvadratnih metrov veliko zemljišče za džamijo za 4,1 milijona evrov, za kar je morala najeti 2,6 milijona evrov kredita.

Katarci bodo financirali tudi gradnjo versko-kulturnega centra, koliko bodo podarili, pa niso razkrili. Spomnimo, da je katarski emir finančno pomagal tudi pri gradnji džamije na Reki, ki so jo odprli ta mesec. Osebno premoženje šejka al Tanija sicer ocenjujejo na okoli 2,5 milijarde dolarjev.

V kleti tudi lokal

Islamska skupnosti bo morala MOL zaradi gradnje plačati tudi 1,84 milijona evrov komunalnega prispevka. Mestni svetniki pa so ji zato dovolili, da v kleti objekta ne bo dopustno le parkiranje, ampak bodo lahko imeli tudi telovadnico in gostinski lokal, poleg tega jim ne bo treba zagotoviti vsaj 450 parkirnih prostorov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.