Vloge niso sprejeli

Foto: Žurnal24 Izredne denarne pomoči so namenjene za plačilo ozimnice, kurjave, šolskih potreb
V izjemnih okoliščinah izplačilo denarne pomoči takoj.
Oglej si celoten članek

“Ko sem prejšnji torek na Centru za socialno delo (CSD) Maribor želel oddati vlogo za izredno socialno pomoč, me je svetovalka, h kateri me je napotil varnostnik, obtožila, da se drogiram, in moje vloge ni sprejela, češ da se ne bo ukvarjala s tem,” se je na nas obrnil 22-letni Sašo in dejal, da bi v drugačnih okoliščinah to požrl, a je bil ta dan zadnji za oddajo vloge, denar pa nujno potrebuje.

Socialna pomoč
Številke naraščajo. Septembra so na centru za socialno delo Maribor sprejeli 1226 vlog za redne denarne socialne pomoči in 735 vlog za izredne denarne socialne pomoči.
Ni bil zadnji dan
“Zgodba me preseneča in žalosti. Preverila sem jo pri vseh sodelavcih, a se ne spomnijo, da bi kdo ta dan (op. p., bil je torek) želel oddati vlogo. Tudi naše uradne ure so ob sredah,” je povedala Jadranka Tkalec, vodja enote za denarne pomoči na CSD. “Vloge se oddajajo ves mesec, je pa res, da veliko naših uporabnikov čaka prav na zadnji dan v mesecu. Za vse velja enako: upravičencu denarna pomoč pripada od prvega dne naslednjega meseca,” je pojasnila Tkalčeva in dodala: “Kadar okoliščine zahtevajo, se lahko izplačilo tako redne kot izredne denarne socialne pomoči opravi takoj.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.