Vlomilca zalotil pri kraji

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pretekli petek je okoli 8.30 v stanovanjsko hišo na Tesovnikovi ulici v Ljubljani vlomil 32-letnik iz Slovenj Gradca, ki je poskušal ukrasti dva prenosna računalnika, a mu je to preprečil lastnik stanovanja.
Oglej si celoten članek

Policisti so ugotovili, da je osumljeni v jutranjih urah vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je ukradel dva prenosna računalnika. Pri dejanju ga je zalotil lastnik, a je osumljeni pobegnil s kraja zločina, med begom pa je ukradena predmeta odvrgel. Pri pregledu okolice so policisti 32-letnika prijeli na Kratki poti v Ljubljani, kjer ga je čakal taksi. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli dva tisoč evrov.

Ropal že vsaj trikrat

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 32-letnik v začetku septembra lani vlomil v gostinski lokal na Brnčičevi ulici, od koder je odtujil več kosov prehrambenih izdelkov (okoli 100 kg različnih vrst mesa in mesnih izdelkov), računalnik in gotovino, lastnika pa oškodoval za okoli tri tisoč evrov.

Prav tako je med 19. in 22. oktobrom lani vlomil v poslovne prostore na Brnčičevi ulici v Ljubljani, od koder je odtujil 4 prenosne računalnike in fotoaparat, lastnika pa oškodoval za okoli šest tisoč evrov.

26. oktobra je vlomil v stanovanjsko hišo na Slovenčevi ulici v Ljubljani, od koder je odtujil več tehničnih predmetov (prenosni računalnik, fotoaparat itd.), lastnika pa oškodoval za okoli tisoč evrov. Osumljenega so policisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:25 14. Januar 2013.

    dober da roparju ni spodrsnilo na laminatu in bi ga še oškodninsko tožil

  • 15:50 14. Januar 2013.

    A zdaj bo pa lastnik obtožen, ker mu je vzel svobodo gibanja...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.