Vlomilec vrgel tudi bombo

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Policija je uspešno preiskala bombni napad pred ljubljanskim lokalom Ultra. Bombo je vrgel Makedonec, stari znanec policije.
Oglej si celoten članek

Branko Japelj s Policijske uprave Ljubljana je pojasnil, da so v zvezi z napadom na Ultro, ki se je zgodil 2. novembra, aretirali 27-letnika, državljana Makedonije, ki nima dovoljenja za bivanje v Sloveniji.

Storilca so odkrili na podlagi materialnih dokazov, ki so jih našli na prizorišču napada. Izkazalo se je namreč, da gre za isto osebo, ki je konec lanskega leta poskušala vdreti v omenjeni lokal. Policisti so ga na podlagi sledi odkrili, iste sledi pa so jih po primerjavi še enkrat pripeljale do Makedonca.

Bomba ni iz Pivke
Policisti so še povedali, da uporabljena ročna bomba M75 ni iz skladišča orožja pri Pivki. Eksplozija je po podatkih policije na lesenem delu lokala povzročila za pet tisoč evrov škode, poškodovano pa je tudi bližnje avstrijsko veleposlaništvo.

Makedonec je sicer po navedbah policije stari znanec evropskih organov pregona in naj bi bil član mednarodnih kriminalnih združb. Tako so ga med drugim v Nemčiji iskali zaradi velike tatvine, potem ko naj bi maja ukradel luksuzni avtomobil.

Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor, motiv bombnega napada na lokal pa ni znan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.