"Vmes je bila politika"

Foto: Žurnal24 Robert Mulec meni, da je pri tem, da je izgubil službo, pomembno vlogo odigral s
Robert Mulec. Nekdanji pomočnik direktorja zaradi odpovedi toži ZD Izola.
Oglej si celoten članek

 “Menim, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov nezakonita,” je po prvem naroku obravnave njegove tožbe proti Zdravstvenemu domu (ZD) Izola povedal Robert Mulec, ki je bil do novembra lani pomočnik direktorja za splošne zadeve. V ZD Izola pa so razložili, da so delovno mesto, ki ga je zasedal Mulec, ukinili, ker ga ni v statutu in ker njegove naloge zdaj opravljajo drugi delavci.

O napredovanju ...
V ZD Izola, ki ga od lani vodi Gordana Živčec Kalan, so povedali, da so za Mulca, ki ima šesto stopnjo izobrazbe prometne smeri, na ministrstvu za zdravje preverjali, ali je to ustrezno za njegovo delovno mesto. Odgovorili so jim, da je to precej nenavadno, poleg tega so opozorili, da je Mulec med letoma 2002 in 2006 napredoval za neverjetnih 21 plačilnih razredov. Takratni direktor ZD Izola Evgenij Komljanec je bil sicer tudi njegov strankarski kolega v LDS. Mulec je na to odgovoril, da je šlo zgolj za uskladitev plač z navodili ministrstva, njegova neto plača pa se je povečala s 1.100 na 1.600 ali 1.700 evrov na mesec. Njegovo pogodbo o zaposlitvi je potrdil tako svet zavoda ZD Izola (katerega član je bil tudi sam) kot izolski župan Tomislav Klokočovnik.

... in sporu z županom
“Župan tedaj ni imel nobenih pripomb, te je imel šele po tem, ko je med nama prišlo do političnega spora,” je dodal Mulec, nekdanji izolski občinski svetnik, ki je pripomogel k ponovitvi lokalnih volitev v prvem Klokočovnikovem mandatu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.