Vnovič o uvedbi referendumskega dneva

Foto: Žurnal24 O zahtevi za razpis referenduma o zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na
Spremembe. Obeta se še en referendum, poslanci pa se ne strinjajo o spremembi pogojev za razpis.
Oglej si celoten članek

Referendumi. Vladni predlog o spremembi referendumske zakonodaje se je znašel pred parlamentarno ustavno komisijo. Tam se je znova izkazalo, da nima podpore v opoziciji, za sprejetje pa je nujna dvotretjinska večina.

Vlada namreč predlaga, da bi bil izid referenduma veljaven le, če bi se ga udeležilo 25 odstotkov volilnih upravičencev, in odpravo možnosti, da referendum predlagajo poslanci in državni svet. Vlada bi določila tudi področja, o katerih se na referendumih ne bi moglo odločati.

Opozicija se s predlogom ne strinja, so se pa poslanci strinjali, da bo posebna strokovna komisija proučila možnosti tako imenovanega referendumskega dneva in možnosti odločanja le o delu zakonov na referendumih, kar sta predloga SDS. Poslanci opozicijske SDS in SNS pa so predvčerajšnjim vložili že novo pobudo za referendum glede zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, ki bi ga imeli skupaj s pokojninskim. “Strinjam se s spremembami, hkrati pa vem, da jih ne bo. Zgodba 
bo v državnem zboru končana,” je na seji dejal Bojan Kontič (SD).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.