“Voda ni nevarna”

Foto: Žurnal24 Vse pipe v ZD IZola so opremili z napisi, da topla voda ni primerna za pitje. Te
Topla voda motna zaradi dotrajanega bojlerja.
Oglej si celoten članek

“Topla voda je bila motna. Težava se je pojavila zaradi dotrajanega bojlerja, voda pa ni zdravju nevarna,” nam je povedal Matej Intihar iz Zdravstvenega doma Izola.

Analiza vzorcev, ki so jih pred dvema tednoma poslali na Zavod za zdravstveno varstvo Koper, je pokazala, da v topli vodi organoleptična sestava ni bila v redu, saj je zaradi zarjavelega bojlerja vsebovala preveč železa. Mikrobiološka sestava vode pa je v redu. Kot je pojasnil Intihar, so trenutno v fazi zamenjave bojlerja. Ker gre za naročilo manjše vrednosti, ne bo treba razpisati javnega razpisa in predvidevajo, da bodo za odpravo težave potrebovali od sedem do deset dni. Zaradi velikosti, gre za 500-litrski bojler, pa ga bo pred zamenjavo treba razrezati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.