Voda sinoči poplavljala kleti, nocoj ne bo nič bolje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Največ dela so gasilci imeli s črpanjem meteorne vode.
Oglej si celoten članek

Zalivalo dvorišča in ceste

V četrtek v večernih urah so nevihte z obilnimi padavinami zajele del Gorenjske. Po podatkih centra za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje so največ težav povzročile v občini Kranj. Nekaj dela pa so imeli gasilci tudi v občinah Dol pri Ljubljani, Grosuplje, Ivančna Gorica, Litija in Šmartno pri Litiji.

Regijski centri za obveščanje so po doslej zbranih podatkih skupno po državi zabeležili 58 dogodkov, povezanih z ujmo. Gasilci ene poklicne enote in 12 prostovoljnih društev so imeli največ dela s črpanjem meteorne vode, ki je poplavljala predvsem kleti stanovanjskih, poslovnih in drugih objektov ter zalivala dvorišča in ceste. S cestišč so odstranili tudi nekaj podrtih dreves, ki so padla zaradi razmočenega terena in vetra.

Potok prestopil bregove

V naselju Žabnica v kranjski občini je ponoči potok prestopil bregove. Gasilci so z namestitvijo protipoplavnih vreč zaščitili bližnje objekte. Na delu so bili tudi delavci komunalnih in cestnih podjetij.

Vremenoslovci nevihte napovedujejo tudi za danes in v noči na soboto. Povečana bo možnost za pojav krajevnih neurij, ob katerih lahko narastejo hudourniški vodotoki, opozarja Agencija za okolje RS (Arso). Kako se bodo padavine pomikale po državi, si lahko pogledate na tej povezavi.

Vreme Radarska slika padavin

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.