Voda v Italijo za pol cene

Foto: Žurnal24 “V Gorici je voda cenejša tudi zato, ker zanjo prejemajo subvencijo iz Rima,” pr
Gorica. Voda in drugi bivalni stroški do 20 odstotkov nižji kot v Novi Gorici.
Oglej si celoten članek

 “Vodo prodajamo tudi čez mejo, in to po bistveno nižji ceni. Pameten gospodar tega ne bi delal. To lahko dela le nekdo, ki ima od tega neke postranske koristi,” je povedal mestni svetnik Miran Müllner. Kot pobudnik peticije proti spremembi cen oskrbe z vodo bo danes skupaj z Listo Roberta Goloba predstavil javni poziv za preklic novega tarifnega pravilnika.

Miran Lovrič, direktor podjetja Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica, je o prodaji vode po polovični ceni čez mejo pojasnil, da je podlaga za to že vrsto let sporazum med državama, na katerega kot “lokalci” nimajo vpliva.

Marko Zorn iz družbe All G Mont, ki gradi v obeh Goricah, je zagotovil, da so vsi bivalni stroški vključno z vodo v Gorici za od 15 do 20 odstotkov nižji kot v Novi Gorici, kjer naj bi se med drugim kmalu dvignile tudi cene za komunalne storitve in centralno ogrevanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.