Vode ne bo več treba dovažati

Foto: Lapego
Foto: Lapego
Nov vodovod. V štiri vasi občin Mirna in Trebnje pitna voda do leta 2015.
Oglej si celoten članek

V sušnem obdobju, kakršno je zdaj, in poleti morajo prebivalcem Praprotnice, Stare Gore, Sel in Dolgih Njiv vodo dovažati. "Težave s pitno vodo pa so toliko bolj pereče, saj so nemalo zidanic na tem območju spremenili v bivalne objekte, s tem pa je seveda naraslo število prebivalcev," pravi Dušan Skerbiš, župan Občine 
Mirna.

V novi občini so te dni oživili dejavnosti za gradnjo vodovoda, ki so se pred leti začele pa tudi ustavile še v skupni Občini Trebnje.

 

Sodelovanje dveh občin

"Če želimo naložbo uresničiti, bo vsekakor potrebno sodelovanje z Občino Trebnje, saj bomo s tem vodovodom rešili ne le Praprotnico in Staro Goro, temveč tudi širše območje teh goric, ki niso prepletene z vodovodnim omrežjem," ugotavlja Skerbiš. Alojzij Kastelic, župan Trebnjega, kot pravi, upa, da bodo našli skupni interes in v treh ali štirih letih ta vodovod tudi zgradili.

Natančen terminski načrt še ni znan, saj morata občini najprej poiskati najboljšo rešitev za pokrivanje stroškov ter možnosti sofinanciranja s strani države in Evropske unije. Vodovod z vrtinama v Zabrdju in Praprotnici, ki bo tudi rezervni vodni vir za trebanjski in mirnski vodovod, naj bi zgradili do leta 2015.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.