Vode z okusom (ne)varne

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Nevarni dodatki. Proizvajalci: Ta seznam povzroča zmedo in ni resničen.
Oglej si celoten članek

Zavajajoče. Po elektronski pošti znova kroži seznam nevarnih izdelkov, ki vsebujejo enega ali več škodljivih dodatkov, na njem pa so se znašle nekatere vode z okusom znamk Costella, Dana, Rauch Nativa, Spar, Mercator in Tuš ter nekatere sadne pijače Radenske.

"Kategorije razvrščanja potrošnika strašijo, poleg tega pa so zavajajoče," navedeno komentirajo na inštitutu za varovanje zdravja (IVZ). Dodajajo, da so vsi aditivi, ki so na pozitivni listi veljavne aditivske zakonodaje, pod pravilnimi pogoji uporabe, varni, dodani aditivi v nekaterih vrstah živil pa celo nujni. "Res pa v zadnjem času pri posameznikih opažajo povečanje števila alergijskih odzivov na nekatere aditive," sklenejo na IVZ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:33 1. September 2011.

    Za 5 € na mesec imate vode iz vodovoda dovolj za pitje, kuhanje, umivanje, pranje....in kdor ob vsem tem kupuje …

  • 23:11 31. Avgust 2011.

    Na splošno še vedno mislim, da so najbolj "zdrave" vode pri nas iz pipe. Vse ostalo je preseravanje in natega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.