Vodilni dvignili roke?

Foto: Žurnal24 Gradis gradnje Ptuj naj bi bil v težavah tudi zaradi neplačevanja podizvajalcem.
Gradis gradnje Ptuj. Odločitev o stečaju do konca tedna.
Oglej si celoten članek

"Delavci bodo stavkali do izpolnitve zahtev," je včeraj pojasnil Boris Frajnkovič, sindikalist, ki zastopa interese okoli 85 delavcev v podjetju Gradis gradnje Ptuj. Podjetje že nekaj časa pestijo likvidnostne težave, delavci pa so zaman pričakovali izplačilo februarskih plač, polovice lanskega regresa in nadur ter oskrbo z novo delovno obleko. Od ponedeljka tako stavkajo.

Spomnimo, da je na ptujsko sodišče vložen predlog za stečaj tega podjetja. "Prav čakamo na ta stečaj, ki naj bi bil odločen do konca tedna. Delavci nimajo več denarja za vsak dan," je povedal sindikalist. Nad podjetjem naj bi obupali tudi vodilni. "Še vedno nimamo njihovih konkretnih odgovorov," je dejal sogovornik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.