Voduškova ovadila Žurnal24

Foto: Bobo
Foto: Bobo
Pravni zastopniki nekdanje veleposlanice Nataše Vodušek so zaradi članka na okrožno državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo zoper sodišče, tožilstvo in Žurnal24.
Oglej si celoten članek

Da je bila ovadba res vložena je za STA potrdil soprog in novinar Vladimir Vodušek. "Žurnal24 je v času, ko naj bi višje sodišče odločalo o tej zadevi, dvakrat objavil informacije, ki jih je po zagotovilih odgovornega urednika Mateja Koširja dobil tako od tožilstva kot tudi od sodišča," je poudaril Vodušek. Po njegovih besedah je to nesprejemljivo in tudi kaznivo dejanje, saj ne Voduškova ne njeni zastopniki v odvetniški pisarni Čeferin še niso dobili nobene odločitve višjega sodišča.

Ovadba je vložena tudi zoper "tiste ljudi na tožilstvu oziroma sodišču, ki so dajali informacije v zvezi s tem ter s tem vplivali na potek odločanja sodnikov", je pojasnil Vodušek. Žurnal24 je namreč objavil informacije, ki jih "ne more niti imeti niti posedovati", meni.

Košir: "Povsem neresno"

"Povsem neresno je, da Vladimir Vodušek v mojem imenu daje izjave za druge medije. Še toliko bolj pa je neumestna njegova izjava, da je Žurnal24 vplival na odločitev sodišča. Objavili smo namreč njihovo odločitev, ko je bila obdolženi že poslana po pošti. Jasno pa smo tudi zapisali, da gre za neuradne informacije. Še najbolj pa me čudi, da novinarskega poklica ne razume novinar, ki je bil z reportažnim kombijem na kraju preiskave v zadevi Čista lopata pred kriminalisti," pa na Voduškove trditve odzval odgovorni urednik Žurnal24 Matej Košir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 09:14 22. Julij 2013.

    Se mi zdi da se že obema mal rola od vseh pizdarij,ki sta jih počela............

  • 10:14 12. April 2013.

    družina Vodušek pač, Vladimir Vodušek bi moral v zapor zaradi izsiljevanja, sin dejan (ki je prevzel očetove posle) pa delavcem …

  • 09:45 12. April 2013.

    Moti me njena fotografija. naj nam prikažejo najnovejšo - na kateri se vidi značilnost obraza alkoholika

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.