Vogel v birokratskem krču

Foto: Renata Reneja Škrjanc
Foto: Renata Reneja Škrjanc
Žičnice Vogel Bohinj. Šestsedežnica čez nekaj let. Avgusta kolesarski park.
Oglej si celoten članek

Ukanc. “Nova šestsedežnica je odvisna od državnega lokacijskega načrta (DLN), ki bi že moral biti sprejet, vem pa, da bo trajalo tri leta ali celo več. Nemogoča zgodba!” je pred dnevi za Žurnal dejal Anton Šteblaj, novi vršilec dolžnosti (v. d.) predsednika uprave Žičnic Vogel Bohinj.

Postavitev nove šestsedežnice je del strategije razvoja smučišča Vogel, ki predvideva tudi ureditev smučarskih prog, sistem umetnega zasneževanja, izgradnjo nastanitvenih objektov in ureditev parkirišč.

Šteblaj je pojasnil, da bodo kljub težavam z DLN začeli pripravljati dokumente za šestsedežnico, ki bo stala od pet milijonov do šest milijonov evrov, pri čemer računajo na nepovratna evropska sredstva. Do začetka zimske sezone nameravajo urediti smučišče Orlova glava in del Šije.

Nujna ureditev parkirišča

Čim prej moramo urediti akumulacijo vode za zasneževanje, kajti vode iz doline zaradi omejitev TNP ne smemo zajemati; narejena pa je že vrtina, za katero imamo vsa dovoljenja, in postopek patentne zaščite sistema akumulacije teče,” je povedal prvi mož smučišča in opozoril na pomanjkanje nastanitvenih objektov na Voglu.

Potrebovali bi vsaj sto novih ležišč, pri čemer imam v mislih manjše objekte. Nujno pa bomo morali zgraditi parkirišča pri spodnji postaji.” Še ta mesec bodo na Voglu urejene sprehajalne poti, da bo mogoč sprehod tudi z vozički, v začetku avgusta pa kolesarski park, ki bo dokončan predvidoma jeseni.

Štirisedežnica Orlova glava bo imela po novem nosilce za kolesa, uredili pa bodo tudi progo za kolesarske spuste po Žagarjevem grabnu. Z nihalko Bohinj na leto prepeljejo 125 tisoč obiskovalcev, lani so ustvarili za 2,4 milijona evrov prihodkov in leto končali s pozitivno ničlo, v družbi z 29 zaposlenimi pa si po besedah Šteblaja želijo vsaj desetodstotno letno rast.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.