Vojaka naj bi raketa zadela pomotoma

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vojak, ki je bil v petek med rednim usposabljanjem postopkov nadzora množic poškodovan v predel tilnika, že počiva v domači zdravniški oskrbi.
Oglej si celoten članek

Vojak Slovenske vojske (SV), ki mu je med rednim usposabljanjem slovenskega kontingenta, ki deluje znotraj operacije KFOR na Kosovu v glavo priletela dimna raketa, po poškodbah tilnika že okreva v ljubljanskem kliničnem centru (UKC).

"Vojaku je bila takoj nudena prva medicinska pomoč, nato je bil prepeljan v bolnišnico Role 2 v Prizrenu. Ob upoštevanju zdravniškega nasveta, da je potrebno čimprejšnje nadaljnje zdravljenje v Sloveniji, je bil v popoldanskih urah z letalom falcon prepeljan v UKC v Ljubljani. Poveljnik KFOR je takoj ustanovil komisijo z mednarodno sestavo, ki je dogodek preiskala. Po prvih ocenah ni šlo za namerno poškodovanje vojaka, temveč zgolj za nezgodo pri rednem usposabljanju," poudarjajo v SV.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • no lepo da mediji vsaj za spremembo probate mal izvedt okol tega incidenta. ker prej se je govoril samo o …

  • 14:09 23. November 2014.

    Eno je komentiranje,drugo pa zmerjanje...pojdite v pm-no,vam je všeč?

  • 19:10 22. November 2014.

    Lepo, da ste upoštevali kritiko in spremenili naslov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.