Vojaki bodo ovirali promet

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska vojska (SV) nadaljuje zaključni, tretji sklop osrednje taktične vaje poveljstev in enot Pomlad 2012. Zaradi tega je tako v dopoldanskem kot popoldanskem času predviden povečan promet vojaških vozil na nekaterih predelih cest, sporočajo iz SV.
Oglej si celoten članek

Tretji sklop vaje Pomlad 2012 se je začel v sredo s prvim premikom kolone 20 vozil minometne čete 20. motoriziranega bataljona iz celjske vojašnice v Vojašnico Franca Rozmana - Staneta v Ljubljani. Premiki več vojaških vozil se bodo proti Ljubljani nadaljevali tudi danes. Enote se bodo v popoldanskih urah vračale iz Ljubljane na matične lokacije, zato bo povečan tudi promet vojaških vozil v nasprotni smeri. V SV zato vse voznike prosijo za strpno vožnjo.

Vajo Pomlad 2012, ki od 11. aprila poteka v treh sklopih, vodi poveljnik sil SV Branimir Furlan. Prvi sklop od 11. do 15. aprila sta predstavljala dvig ukrepov pripravljenosti za vse enote in mobilizacija gorskega bataljona, medtem ko je SV v dvodnevnem drugem sklopu med 16. in 17. aprilom preverjala pripravljenosti odzivnih sil za delovanje na kopnem, v zraku in na morju.

Na vaji sodelujejo poveljstva in enote, skupno pa okoli 2500 pripadnikov SV. Vaja se bo končala z usposabljanjem lahke bataljonske bojne skupine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.