Vojna med sindikati

Foto: Žurnal24 “Za delo predsednika Konference Skei Impol 12 podjetij skupine Impol plačuje 1.1
Med reprezentančnima sindikatoma vre. Medsebojno obračunavanje.
Oglej si celoten članek

“Marsikdo v Impolu se sprašuje, ali ni prav Mesarič zlizan z upravo Impola, ker ta kljub številnim žaljivkam na njen račun ne odreagira,” se je odzval Mladen Tramšek, predsednik konference sindikata Skei Impol, na besede Milana Mesariča iz konkurenčnega sindikata KNSS Neodvisnost. Zadnji je pogodbo med 22 podjetji in konferenco Skei Impol ocenil kot podkupovanje, saj podjetja sindikatu prispevajo tri evre na njegovega člana – za “obojestranske koristi”.

V industrijski coni Impol je zaposlenih 1.700 ljudi, samo v podjetju Impol pa okrog 980. Med sindikatoma KNSS Neodvisnost in Skei za zdaj poteka le besedna vojna. Oba reprezentativna sindikata plačuje delodajalec, kjer opravljata sindikalno delo, in oba poudarjata, da se bojujeta za delavce.

Tožbe proti upravi
Mesarič, ki je ostro obsodil financiranje predsednika konkurenčnega sindikata, tudi sam prejema plačo od podjetja Impol. “Kljub temu sem letos napisal vsaj sto tožb. Upravo Impola tožim od leta 2005 zaradi nezakonitega akta o sistematizaciji, proti njim sem podal kazensko ovadbo zaradi podjetja Upimol, pa tudi proti podjetjema Alupak in Almond; vsa ta podjetja so povezana z Impolovo upravo. Trikrat so mi že poskušali odpovedati pogodbo, ker sem jih tožil in ovajal,” je povedal Mesarič, ki Skei poziva, naj pokažejo svoje delo, preden govorijo o zlizanosti.

Plačuje ga Impol

Tudi Tramšek je zatrdil, da je med njim in Mesaričem bistvena razlika: “Kot predsednik sem zaposlen v Konferenci Skei Impol in od tam tudi dobivam plačo. Mesarič pa je polno plačo, 1.200 evrov, vedno prejemal od družbe Impol, čeprav bi mu morali polovico stroškov profesionalnega sindikalista kriti direktorji drugih družb, a z njimi še ni sklenil dogovora.” Mesarič je to priznal, ampak zatrdil, da prejema neto tisoč evrov plače.

V Skei očitajo Mesariču še, da v svojem delovnem času opravlja tudi delo predsednika KNSS mariborske regije in lepo služi na račun potnih stroškov. “Niti enega potnega stroška si nisem napisal iz sindikata Impola, dobim pa potne stroške iz regijskega sindikata, ti se gibljejo od 20 do 120 evrov na mesec,” je pojasnil Mesarič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.