Vojska išče 600 vojakov in še 600 rezervistov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska vojska tudi letos napoveduje zaposlovanje. Iščejo vojake kot tudi pogodbene rezerviste.
Oglej si celoten članek

Iz Slovenske vojske so sporočili, da bodo v tem letu zaposlili do 600 mladih med 18. in 27. letom, ki imajo končano vsaj poklicno šolo. Slovenska vojska ima sicer že več let težave z zagotavljanjem zadostnim številom kadrov, zato zaposlovanje izdatno oglašujejo.

Vojska dopolnjuje tudi prostovoljno pogodbeno rezervno sestavo, ki jo je konec leta sestavljalo 824 pripadnikov. Letos jih iščejo pa načrtujejo vključitev še dodatnih 600 državljanov, starih do 45 oz. 55 let, s končano vsaj poklicno šolo. Pogodbeni rezervisti prejmejo za 11 mesecev pripravljenosti in 1 mesec usposabljanja plačilo, ki za vojake znaša 2.161 evrov, za podčastnike 2.244 evrov, za častnike pa 2.368 evrov.

Prvo pogodbo lahko pogodbeni rezervist sklene za pet ali šest let. Nato se mu podaljšuje od dveh do pet let, vendar največ do 50 leta za vojaka in podčastnike oziroma do 60 leta za častnike.

Slovenska vojska vabi tudi na prostovoljno služenje vojaškega roka, ki ga bo izvedla v več terminih in na več lokacijah. Trenutno je služenje načrtovano v Novem mestu, Murski Soboti in na Bohinjski Beli, glede na število prijav pa se bodo kandidati lahko vključili tudi v Mariboru, Slovenski Bistrici, Celju in Vipavi. Vojaški rok lahko služite do 27. leta, izpolnjujoč ostale sprejemne pogoje. Za uspešno končano 14-tedensko usposabljanje poleg ostalih ugodnosti vojaki prostovoljci prejmejo tudi plačilo v višini 1.405 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 16:02 19. Februar 2017.

    pa legionela tud ni kar tko

  • 15:13 19. Februar 2017.

    http://www.slovenskavojska.si/o-slovenski-vojski/

  • 15:12 19. Februar 2017.

    Naj spomnim,da so osamosvojitelji kapitala JBTZ & Co. v 90 .letih vso krivdo za slab ekonomski položaj Slovenije krivili prav …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.