Vojska kmalu do posebnih pooblastil

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Gre za enega od stopnjevalnih ukrepov vlade za obvladovanje migrantskega toka.
Oglej si celoten članek

Člani odbora DZ za obrambo so na seji z 11 glasovi za in brez glasu proti podprli vse tri člene sklepa, ki vojski dodeljuje dodatna pooblastila pri širšem varovanju državne meje. V razpravi so aktivacijo 37.a člena zakona o obrambi podprli predstavniki vseh poslanskih skupin z izjemo ZL.

O DZ bo o tem na plenarni seji predvidoma odločil v ponedeljek.

Gre za enega od stopnjevalnih ukrepov vlade za obvladovanje migrantskega toka. Slovenska vojska bo tako policiji pomagala pri varovanju meje, saj pristojni v prihodnjem obdobju pričakujejo povečano število prebežnikov, s tem pa tudi povečano število tistih, ki bodo v Slovenijo skušali vstopiti preko zelene meje.
 
Foto: Žurnal24 vojska dobova
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:09 20. Februar 2016.

    V naši vojski in policiji , ter v Parlamentu , se ne ve kdo pije kdo plača Če bi vedeli …

  • 10:13 20. Februar 2016.

    Se ne bi čudil. To bi bilo tipično za slovensko oblast, da kaznuje tistega ki opozarja na problem namesto tistega, …

  • 19:48 19. Februar 2016.

    Ali bo vojska posredovala tudi proti nepokorščinam državljanov ?Odpiranje begunskih centrov bo prva preizkušnja za policijo in vojsko !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.