Volilna napoved: Toliko poslanskih sedežev bi imele stranke

Foto: Epa
Foto: Epa
SDS in Gibanje Svoboda v zadnji anketi po 29 poslanskih stolčkov.
Oglej si celoten članek

V času pred volitvami številne agencije izvajajo meritve javnega mnenja, s katerimi merijo podporo strank med volivci.

Spletno orodje Volilna napoved je z Agencije Odmev izvedla anketo med 18. in 20. aprilom, v kateri je sodelovalo 400 polnoletnih prebivalcev Slovenije. "Po rezultatih naše ankete bi se v Državni zbor prebilo sedem strank," so sporočili. 

Sodeč po anketi, bi SDS-u, v kolikor bi bile volitve prihodnjo nedeljo, anketiranci namenili 20,2,odstotka glasov. Sledijo Gibanje svoboda (19,2%), SD z 8,5 odstotka glasov, Levica z 6 odstotka, NSi z 8,7 odstotka glasov sodelujočih v anketi.

Stranki Povežimo Slovenijo bi na nedeljskih volitvah pripadlo 4,3 odstotka glasov, LMŠ-u 4. Najbližje volilnemu pragu ( 4%) je stranka SAB (3,7).

Na spletni strani spletnega orodja Volilna napoved je prikazan tudi trenutni razpored poslanskih mandatov, kjer lahko izberete stranke, ki bi jih želeli videti v vladi, in ugotovite, ali bi zbrale potrebno večino. Preverite lahko tudi različne scenarije sestavljanja vlade. 

Sodeč po tej anketi bi jih največ pripadlo SDS-u in Gibanju Svoboda, obe stranki bi pridobili 29 poslanskih stolčkov. Sledila bi stranka SD s osmimi poslanskimi stolčki, stranka NSi bi jih zasedla sedem, Levica šest, Povežimo Slovenijo pet, stranki LMŠ pa štirje poslanski stolčki. 

dezurni@styria.media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 05:04 22. April 2022.

    Ja, zadnje soočenje je verjetno zabilo še zadnji žebelj v krsto sedanje koalicije...Tako da SDS skupaj s Toninčijem ne bo …

  • 23:17 21. April 2022.

    Po današnjem soočenju na RTV Slo si od teh klovnov nihče ne zasluži, da bi še kdaj sedel v našem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.