Volitve finančna nočna mora

Foto: Žurnal24 (Foto: Benjamin Kovač)
V zadnjih dneh smo bili priča številnim pozivom k predčasnim volitvam, ki bi bile s finančne plati za stranke v tem trenutku prava nočna mora.
Oglej si celoten članek

Večje stranke bi kampanja, v primeru da bi bi bile volitve v kratkem, stala najmanj 600 tisoč evrov. Pred štirimi leti so več kot toliko porabile SD, SDS, LDS in SLS, poroča Delo. To je zgolj znesek stroškov oglaševanja mesec pred volitvami, zaradi česar so realni stroški še višji. Trenutno je dilema finančnikov večine strank, kako plačati račune za lanske kampanje.

Kdo je najbolj v težavah?
SD in LDS imata največ razlogov, da se o naglih volitvah ne bi niti pogovarjali. Februarja, štiri mesece po lokalnih volitvah, še nista plačali računov za lokalne kampanje. Od SD so upniki terjali še skoraj pol milijona evrov, od LDS pa 72 tisoč evrov.

Lani je LDS imela 1,3 milijona evrov izgube, SD 1,2 milijona evrov, Zares pa 172.146 evrov minusa. Med opozicijskimi strankami se je v minusu znašla le SLS, in sicer za četrt milijona.

Težave imajo tudi v SDS, ki je lani končala s 312.370 evri presežka. V stranki so pred novim letom funkcionarje pozvali k dodatnim finančnim prispevkom. Težave so nastale zaradi nakupa in obnove stavbe strankine centrale, zaradi česar ima SDS 1,6 milijona evrov večinoma dolgoročnih posojil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.