Vozil v napačno smer in ubil 41-letnika

Foto: GBL nesreča na obvoznici Foto: GBL nesreča na obvoznici Foto: GBL nesreča na obvoznici Foto: GBL nesreča na obvoznici Foto: GBL nesreča na obvoznici Foto: GBL nesreča na obvoznici
V četrtek ob 21.58 se je na ljubljanski obvoznici med razcepoma Zadobrova in Malence zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 41-letni voznik.
Oglej si celoten članek

Nesrečo je povzročil 21-letni Mariborčan v avtu znamke BMW 320 cabrio, ki je vozil po avtocesti iz smeri razcepa Malence proti Zadobrovi. Na delu avtoceste med predorom Golovec in pokritim vkopom Strmec, kjer poteka intervencijsko obračališče, je trčil v PVC stebričke in verigo, ki na tem delu fizično ločuje smerni vozišči.

Z vožnjo po avtocesti je nato nadaljeval po nasprotnem smernem vozišču. V bližini izvoza Bizovik je 21-letnik čelno trčil v tovorno vozilo znamke ford fiesta, ki se je pravilno peljalo iz smeri Zadobrove proti Malencam. Fiesto je vozil 41-letnik iz okolice Litije, ki je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju za posledicami poškodb umrl. 21-letni povzročitelj nesreče pa je utrpel lahke telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Ljubljanski klinični center, kjer je ostal na zdravljenju.

Glede okoliščin prometne nesreče policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so imeli polne roke dela

Sicer pa so policisti v noči na petek obravnavali 36 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, dve sta bili poškodovani huje, devet pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 53 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 41-krat posredovali na javnih krajih in 12-krat v zasebnih prostorih, pridržali so dva kršitelja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 21 tatvin, 11 vlomov, po dve kaznivi dejanji poškodovanje tuje stvari, grožnja, nasilje v družini in kaznivi dejani v zvezi z zlorabo drog. Obravnavali so tudi kaznivo dejanje ponarejanja denarja in roparske tatvine. Trem osebam so policisti zaradi nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 42

  • mph
    09:01 14. Maj 2013.

    Govori se o statistiki.

  • 01:52 11. Maj 2013.

    Pa sej ti nisi resen hahah, vskak mulc k ma avto se počut k kralj sveta in se bo z …

  • 23:39 10. Maj 2013.

    dd1307: statistike so jasne. Celo tako, da nekatere zavarovalnice dvigajo premije za voznike BMW-jev, ker so rizična skupina prometnih prekrškarjev …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.