Vozil v nasprotno smer

Foto: Žurnal24 Vožnja v napačno smer se na srečo ni končala tragično. (Foto: Youtube)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Tako kot Slovencem vožnja po avtocesti v nasprotno smer ni tuja niti Američanom. 83-letnik je z vožnjo po napačni strani avtoceste povzročil štiri nesreče, ki pa niso terjale življenj.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo ameriški mediji, je moški z neveljavnim vozniškim dovoljenjem več kilometrov vozil po napačni strani avtoceste blizu mesta Camp Pendleton.

Pri tem je povzročil štiri nesreče, ki pa so se na srečo končale le z zvito pločevino.

VIDEOPOSNETEK SI OGLEJTE V ZAVIHKU VIDEO (vir: Youtube).

Tudi v Sloveniji v zadnjih letih poročamo o voznikih, ki bodisi obračajo sredi avtoceste ali pa se več kilometrov vozijo v napačno smer. Najhujša nesreča se je zgodila oktobra leta 2009, ko je Branko Maček pod vplivom alkohola vozil v nasprotno smer po avtocesti pri Celju in trčil v vozilo, ki je vozilo v pravi smeri. V nesreči so takrat umrli trije mladi ljudje.

 

S prvim aprilom se bodo občutno povečale kazni za vožnjo v nasprotno smer na slovenskih avtocestah, in sicer s sedanjih 300 evrov in pet kazenskih točk na 1200 evrov in takojšen odvzem dovoljenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.