Vozila po nasprotni strani avtoceste

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijovič)
Na avtocesti od Ljubljane proti Novemu mestu je starejša voznica zapeljala na nasprotni pas in ogrožala voznike, ki so se ji morali umikati.
Oglej si celoten članek

V sredo nekaj minut pred 9. uro je Darsov delavec obvestil policiste, da na avtocesti od Ljubljane proti Novemu mestu voznica osebnega avtomobila vozi v nasprotni smeri.

Pri Trebnjem je na vozišču polkrožno obrnila vozilo in dva kilometra in pol vozila po prehitevalnem pasu v smeri Ljubljane. Ogrožala je voznike, ki so pravilno pripeljali iz smeri Ljubljane in se ji umikali na skrajno desni vozni pas. Po prevoženih dveh kilometrih in pol je zapeljala na odstavni pas in ustavila vozilo.

Policisti bodo zoper 79-letno kršiteljico ustrezno ukrepali.

Preventivni nasveti
Če voznik ugotovi, da se po avtocesti pelje v napačno smer, naj vozilo takoj ustavi, po možnosti izven vozišča in tako, da ne ogroža sebe in drugih prometnih udeležencev. Voznik naj obvesti policijo, ki bo poskrbela za ustrezno zavarovanje kraja.

Če so vozniki obveščeni, da jim po avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, naj zmanjšajo hitrost, po potrebi vključijo vse štiri smerne utripalke in vozijo še posebej previdno. Vozijo naj po desnem smernem vozišču in naj ne prehitevajo. O voznikih, ki vozijo v nasprotno smer, naj obvestijo policijo.

Zakon o varnosti cestnega prometa v 26. členu določa, da je na cesti, ki ima dva ali več označenih prometnih pasov za vožnjo v eno smer, prepovedano voziti v nasprotni smeri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.