Vozilo ostalo ujeto v narasli vodi

Foto: B & B
Foto: B & B
Gasilci so posredovali, ker je v stari strugi reke Drave zaradi narasle vode ostalo osebno vozilo, v katerem sta ostali ujeti dve osebi.
Oglej si celoten članek

Nekaj pred 22. uro zvečer sta dve osebi ostali ujeti v vozilu, ki je zaradi narasle vode obtičalo v stari strugi reke Drave v Bukovcih. Posredovali so gasilci PGD Bukovci, ki so osebi rešili, vozilo pa zapeljali iz vode na višje ležeči del. Vozilo bodo odpeljali, ko bo vodostaj Drave to dopuščal, še poroča Uprava za zaščito in reševanje. 

"Smo na varnem na toplem. Zahvaljujem se vsem pgd bukovci ki so danes hitro reagirali v moji neprijetni situaciji," je na FB zapisal eden od rešenih, hkratoi pa se pošalil:"En nasvet: ne hodite nabirat zvunckov za Dravo."

Zaradi poplav so bile ob 7.40 še vedno zaprte ceste Jevnica – Laze, Sava – Mošenik in Hrastnik – Radeče. Na cesti Tolmin – Idrija pa je pri križišču za Cerkno zaradi zemeljskega plazu promet oviran. 

Reke se umirjajo

Ponoči so se razmere na območjih, kjer so težave povzročale narasle reke in meteorne vode, umirile. Vipava, Ljubljanica, Krka, Kolpa v srednjem toku in Sava v spodnjem toku se razlivajo na območjih pogostih poplav. Pretoki so ustaljeni in upadajo, naraščata še Kolpa v spodnjem toku in Krka v spodnjem toku, navajajo na agenciji za okolje. 

Reke bodo danes čez dan večinoma upadale. Krka bo v spodnjem toku dosegla največji pretok okoli 220 m3/s danes zvečer. Vipava, Ljubljanica, Krka, Kolpa in Sava v spodnjem toku se bodo danes še razlivale na najbolj izpostavljenih mestih.

V ponedeljek bo imela presežen opozorilni pretok le še Ljubljanica.

Toplo, na zahodu tudi z dežjem

Danes bo tako delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Pihal bo jugozahodni veter, v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije pa lahko popoldne spet pade kakšna kaplja dežja, napovedujejo na agenciji za okolje. 

Jutri bo na vzhodu deloma jasno, drugod večinoma oblačno. V zahodnih krajih bo občasno deževalo. Podobno vreme bo tudi v torek in sredo. Do sobote bodo naši kraji na obrobju obsežnega ciklonskega območja s središčem nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem. V zahodni Slovenijo bo občasno deževalo, a bo količina padavin razmeroma majhna. Drugod bo prevladovalo suho vreme, na vzhodu bodo pogosta sončna obdobja. Vremenoslovci napovedujejo, da je pred nami nekaj dokaj toplih dni.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:36 21. November 2016.

    Zanimivo. Drava je preselila svoj tok v LJ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.