Voznik šolskega avtobusa napihal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Otroke bi moral peljati na izlet.
Oglej si celoten članek

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so v ponedeljek opravili nadzor psihofizičnega stanja voznika avtobusa, ki je bil namenjen za prevoz osnovnošolskih otrok na izlet. 

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik v krvi 0,28 mg/l alkohola, z upoštevanjem tolerance 0,23 mg/l. Ker gre za poklicnega voznika, ne bi smel imeti nič alkohola v krvi. 

Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Izrekli so mu globo v višini 300 evrov ter 4 kazenske točke. Na UE Ljubljana je bil podan predlog za kontrolni zdravstveni pregled voznika avtobus. 

Otroke je na izlet peljal drugi voznik, so še dodali na PU Ljubljana. 

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:06 14. Junij 2018.

    to je njegovo delo. ni izgovora. tudi kirurg ne sme operirati pijan.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.