Voznike na cesti od LJ do Lavrice čaka sprememba

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na cestnem odseku Ljubljana Rudnik - Lavrica se v kratkem obetajo spremembe.
Oglej si celoten članek

"Ali lahko preverite, kaj se dogaja s cesto na odseku Ljubljana Rudnik – Lavrica?" nas je prosila bralka. Kot je dejala, je že tri tedne položen asfalt, a kljub temu ostaja polovična zapora. "Že tako ozka cesta je zelo prometna," je pripomnila bralka, ki se čudi temu, da polovična zapora še kar ostaja.

Odgovore smo poiskali na Direkciji RS za infrastrukturo. "Dela na odseku državne ceste od Rudnika do Lavrice so v zaključni fazi," so nam povedali. "Za varno odvijanje prometa po štiripasovnici ter predvsem zaradi varnosti kolesarjev in pešcev je potrebna ureditev večnamenske poti na drugi strani železniške proge. Z novo ureditvijo bo promet pešcev in kolesarjev po glavni cesti prepovedan, zato je potrebno pred sprostitvijo prometa urediti večnamensko javno pot. Ta je predvidena v asfaltni izvedbi, zato je potrebno nosilni spodnji sloj, zaradi barjanskih tal dodatno ojačati z geomrežami. Ojačitev vključno z asfaltiranjem bo izvedena v naslednjem tednu. Po zaključku teh del se bo lahko promet pešcev in kolesarjev preusmeril in sprostil promet po štiripasovnici brez zapore," so pojasnili razloge, za kaj na omenjenem odseku ostaja polovična zapora. 

Zapora le še kratek čas

"Odstranitev začasne prometne ureditve bo izvedena takoj, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji zavarno odvijanje prometa, predvidoma po 8. avgustu," napovedujejo na DRSI. 

Odsek od Rudnika do Škofljice je že dlje časa pereča točka na tem območju. V času prometnih konic se na omenjenem odseku promet odvija počasi, v strnjeni koloni. Odprtje štiripasovnice do Lavrice naj bi tako malce razbremenilo del poti.

Še vedno pa ostaja odprto vprašanje odseka med Lavrico in Škofljico. "Za nadaljevanje odseka je bila izdelana idejna zasnova v več variantah in prometna preveritev le teh. Na tej osnovi je bila naročena projektna dokumentacija. Na odseku je predvideno, da bo potrebno pridobiti dodatna zemljišča za širitev oziroma izgradnjo pločnikov in obračališč. Po pridobitvi zemljišč bo sledil razpis za izbiro izvajalca," so nam o rešitvi za odsek Lavrica-Škofljica povedali na DRSI. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:00 2. Avgust 2016.

    Asfalt pa valovit kot da se voziš po morju.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.