Vozniki bodo stavkali

Foto: Žurnal24 Sindikati napovedujejo, da je to le opozorilna stavka in da se lahko razvije tud
Veolia. Zadnja pogajanja so splavala po vodi. Uprava: To vodi podjetje v propad.
Oglej si celoten članek
Honorarni vozniki?

Najem. Kot so nam pojasnili v Veolii Transportu Štajerska, bodo sprejeli vse potrebne ukrepe, da bodo poslovne partnerje in potnike obvestili o napovedani stavki ter poskušali omiliti njene posledice – tako za potnike in poslovne partnerje kakor za poslovanje podjetja. Neuradno smo izvedeli, da naj bi obstajala tudi možnost, da bi na dan stavke vseeno zagotovili avtobusne prevoze.

Na današnjih pogajanjih uprava družbe ter predstavniki sindikatov in zaposlenih niso našli skupnega jezika, zato je napovedana opozorilna stavka.

Ob dejstvu, da je podjetje – predvsem zaradi konstantnega padanja števila potnikov v zadnjih letih in povečanja vseh poslovnih stroškov – lansko leto končalo z izgubo v višini 2,2 milijona evrov, smo sindikatoma ponudili pogoje, ki zagotavljajo dolgoročno prihodnost podjetja in ohranjanje delovnih mest. Sindikati so tokrat postavili popolnoma novo zahtevo po ukinitvi časa razpoložljivosti, kar za podjetje pomeni več kot milijon evrov dodatnih stroškov. Pogoji, ki jih postavljajo sindikati, so popolnoma nerazumni in podjetje vodijo v propad,” je po sestanku pojasnil Bo Karlsson, predsednik uprave Veolie Transporta Štajerska.

Sindikati pa še vedno poudarjajo, da uprava za delavce nima posluha, saj jim je namesto zahtevanega 5,2 evra urne postavke še naprej ponujala 4,46 evra.

Vztrajali pri svojem
"Stavkovni odbor je na nedeljskem sestanku na Kidričevem sklenil, da namerava vztrajati pri obeh zahtevah. Uprava na njih ne pristaja, mi pa ne pristajamo na njihova nedavno ponujena izhodišča. Tako smo ostali na mrtvi točki,"
je povedal predsednik KNSS Neodvisnost v podjetju Dušan Vidovič.

Kot je dodal, je stavka napovedana za 18. maj in bo potekala 24 ur od polnoči dalje, kar pomeni, da v tem času vozniki ne bodo premikali avtobusov, zbrali pa se bodo na mariborski avtobusni postaji in tam izrazili svoje nezadovoljstvo. "Oba sindikata v podjetju sta si enotna in bosta skupaj pripravila stavko," je še dodal.

"Ponudili nam niso ničesar"
Da so bila pogajanja neuspešna, je potrdil tudi prvi mož mariborskega sindikata KNSS Neodvisnost Milan Mesarič in dodal, da jim vodstvo podjetja tudi tokrat ni ponudilo praktično ničesar. "Vodstvo ves čas govori le to, da je podjetje zadolženo za več kot dva milijona evrov. Če je temu tako, je boljše, da se podjetje zapre, saj tudi sicer ne bo dočakalo konca leta," dodaja.

Neuspešnost pogajanj so potrdili tudi v Veolii Transport, kjer so v sporočilu za javnost zapisali, da bo uprava sprejela vse potrebne ukrepe, s katerimi bo poslovne partnerje in potnike obvestila o napovedani stavki in poskušala omiliti njene posledice – tako za potnike, poslovne partnerje kakor tudi za poslovanje podjetja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.