Vozniki prehitro in mimo kolon

Foto: Žurnal24 V Ljubljani je trenutno kar nekaj delovnih zapor cest, zaradi česar ponekod nast
Zaradi gradbenih del je v Ljubljani največ zastojev na Celovški cesti.
Oglej si celoten članek
"V prestolnici je trenutno kar nekaj delovnih zapor cest, zaradi česar nastajajo zastoji. Teh je trenutno največ na Celovški cesti (pri Tivoliju)," pravi Vinko Stojnšek s Policijske uprave Ljubljana. Tam bo preplastitev cestišča potekala do 17. julija.

Zanimalo nas je, do kakšnih prometnih prekrškov je že prišlo ob cestnih zaporah, vendar na policiji o tem še nimajo podatkov. "Najpogostejši prekrški so sicer prehitevanje kolone vozil, izsiljevanje prednosti in prekoračitev hitrosti," razloži Stojnšek. Po njegovih besedah policisti pri svoji obravnavi ukrepajo v skladu s pooblastili.

Preverite zastoje
Policija bo sicer v prihodnjih dneh spremljala zgostitve prometa v mestu. Svetovali bodo o mogočih obvozih oziroma ukrepih, s katerimi bi sprostili gnečo. V okviru možnosti pa bodo po Stojnškovih besedah skrbeli še za pospeševanje prometa.

Voznikom priporoča, naj preverijo, kje so delovišča, in gredo skozi mesto po drugih poteh oziroma se vozijo z javnim prevozom. "V zastojih naj bodo strpni in upoštevajo trenutno signalizacijo," doda Stojnšek.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na včerajšnji tiskovni konferenci povedal, da zaradi zapor še ni dobil nobene pritožbe.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.