Vožnja tudi za pol dražja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Mestni svetniki bodo na seji konec maja verjetno potrdili podražitev vozovnic za tirno vzpenjačo na Ljubljanski grad.
Oglej si celoten članek

Povratna vozovnica ne bo več stala tri, ampak štiri evre, enosmerna pa ne več 1,50 ali 1,80 evra, ampak 2,20 evra. Najbolj, z 1,80 na tri evre, se bodo podražile povratne vozovnice za skupine nad 15 ljudi in obiskovalce koncertov.

Minus, tudi če podražijo

"Trenutna cena vozovnice ne pokriva stroškov upravljanja, vzdrževanja, obnavljanja in obratovanja vzpenjače," utemeljujejo predlog podražitve. Javni zavod Ljubljanski grad, ki upravlja vzpenjačo, letos predvideva 52 tisoč evrov izgube, če bi cene ostale nespremenjene, pa 126 tisoč. Tudi lani je vzpenjača pridelala 52 tisoč evrov minusa, leto prej pa 24 tisoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:34 7. Maj 2012.

    Na dolenjskem imamo veliko več lepših razglednih točk, pa še zastonj se lahko pogostite z domačimi dobrotami;)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.