Vožnja v napačno smer vas stane 40 evrov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če imate srečo, in ne povzročite prometne nesreče. To se je včeraj zgodilo vozniku kolesa s pomožnim motorjem, ki je kolesarja "spravil" v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Včeraj popoldne so ljubljanski policisti obravnavali prometno nesrečo na Celovški cesti, eno od mnogih, ki jo povzročijo kolesarji ali vozniki koles s pomožnim motorjem, ker vozijo po napačni strani ceste. 

PREBERITE ŠE:

"Nesrečo na kolesarski cesti je povzročil voznik kolesa s pomožnim motorjem zaradi nepravilne smeri vožnje," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubjlana. 

Kolesarja, ki je k sreči utrpel le lažje telesne poškodbe, so z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski klinični center, medtem ko je voznik kolesa s pomožnim motorjem zdravniško pomoč odklonil. 

Globa za napačno smer je 40 evrov

Nepravilna stran in smer vožnje je sicer najpogostejši vzrok prometnih nesreč s smrtnim izidom, ki so jih povzročili kolesarji. Predpisana globa za vožnjo v napačno smer za kolesarja je 40 evrov.

Nasveti kolesarjem

Policija kolesarjem svetuje, da upoštevajo prometne predpise. Še posebej naj upoštevajo pravilno stran oz. smer vožnje, prometno signalizacijo (rdeča luč na semaforju, križišče s prednostno cesto), uporabljajo naj tiste površine, ki so namenjene vožnji kolesarjev in naj vožnjo prilagodijo svojim sposobnostim. Ker so pri prometnih nesrečah kolesarjev pogoste poškodbe glave, naj uporabljajo kolesarsko čelado.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:43 11. November 2015.

    Haha, zdaj že hočejo narediti problem iz tega, da se kolesarji vozijo v nasprotno smer. Vsak pameten ve, da to …

  • 14:20 11. November 2015.

    se strinjam in tudi motorji mali in večji ne sodijo na kolesarsko stezo kaj šele na pločnike. na žalost v …

  • Kjer je zelo mal kolesarjev na kolesarski stezi pa če voziš po pameti ne prihaja do nesreč zarad napačne strani …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.