Vračilo denarja ali zamenjava

Foto: Žurnal24
Slovenski letalski prevoznik Adria Airways bo potnikom, katerih leti so bili med 15. in 21. aprilom zaradi vulkanskega prahu odpovedani, brezplačno zamenjal vozovnico.
Oglej si celoten članek

Potniki lahko vozovnice za druge datume potovanja na isti relaciji zamenjajo do vključno 31. decembra, lahko pa se odločijo tudi za povračilo denarja.

Če potnikom to ne ustreza, jim bo Adria Airways vrednost neizkoriščene vozovnice povrnila. Povračilo denarja za neizkoriščene vozovnice je možno le, če je bila vozovnica izdana za let Adrie, ki je bil odpovedan in se nahaja na seznamu odpovedanih letov, je zapisano na spletni strani Adrie.

Povračilo denarja je možno tudi za tiste vozovnice Adrie Airways, izdane za potovanje na partnerskih letalskih družbah, ki so svoje polete v omenjenem terminskem obdobju ravno tako zaradi vulkanskega prahu odpovedale. Formular za zahtevek vračila neizkoriščene vozovnice je objavljen na spletni strani družbe.

Potnike, ki so vozovnico kupili v turistični agenciji, Adria naproša, naj se za povračilo denarja obrnejo na njih.

Za povračilo denarja neizkoriščenih vozovnic drugih letalskih družb, tudi če so bile izdane za potovanje na poletih Adrie Airways, v družbi potnike naprošajo, naj se obrnejo na prodajno mesto, kjer so vozovnico kupili.

Vulkanski pepel ohromil promet
Adria Airways je bila tako kot večina evropskih letalskih družb zaradi vulkanskega prahu, ki se je širil iz islandskega ognjenika Eyjafjallajökull, ohromljena. Med 15. in 21. aprilom je bila Adria primorana odpovedati večino letov, zaradi tega pa je utrpela več kot milijonsko škodo.

Prvi mož Adrie Airways Tadej Tufek je napovedal, da bo družba državo zaprosila, da bi dobila škodo v določenem delu povrnjeno. Minister za promet Patrick Vlačič je pomoči naklonjen, vendar bo o tem odločala vlada.

Slovenija se glede na dogovorjeno ureditev varnih con letenja na ravni EU še vedno nahaja v drugi coni, torej zunaj območij, kjer je zaradi velike koncentracije vulkanskega prahu prepovedan letalski promet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.