Vrag je vzel šalo: Arso razglasil oranžni alarm, uprava za zaščito svari

Foto: Janez Zalaznik poplave
Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1800 metrov.
Oglej si celoten članek

"V petek popoldne, ponoči in v soboto dopoldne bodo možne nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra," sporočajo z agencije za okolje, kjer so zaradi napovedanih nalivov razglasili oranžni alarm.

Danes opozorila veljajo za vzhodni del države, jutri za osrednjo Slovenijo in Primorsko.

Z uprave za zaščito in varovanje pa opozarjajo, da lahko ob pogostih nalivih hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke. Ob tem so ponekod možna posamezna razlivanja in hudourniške poplave. 

V noči na nedeljo bo oblačno z obilnimi padavinami, ob morju bodo tudi nevihte. V drugi polovici noči bo na Primorskem zapihala zmerna burja.

Do jutra se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 1800 metrov.

Čez dan bo oblačno in deževno, popoldne pa bodo padavine oslabele in ponekod ponehale. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem zmerna burja. V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla. Burja bo slabela.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:31 24. Avgust 2018.

    korporativni fašizem je naročil NATO naj nam uničijo pridelke, na vsak način hočejo, da tudi letos jemo špansko in poljsko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.