Vrata v garažo zaprta

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
P+R. Bralka ga ni mogla uporabiti, ker so garažo zaradi 30 centimetrov snega odprli z zamudo.
Oglej si celoten članek

“V ponedeljek, ko je obilno snežilo, sem se odločila, da bom avto pustila v garaži P+R (parkiraj in se pelji) na Chengdujski cesti in šla v službo z avtobusom. Pripeljala se je še ena gospa; mislili sva, da se dvižna vrata odprejo na senzor, vendar se niso. Nato sva pritiskali na gumbe pred vhodom, vtikali urbano v režo, pa nič. Zato sva se obrnili in parkirali na okoliških parkiriščih,” je pojasnila bralka. Nato so ji v dežurni službi javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) povedali, da je za odpiranje vrat pristojna trgovina Hofer, ki je nad garažo, v Hoferju pa so ji dejali, da z garažo nimajo nič. “Zadevi bi bilo treba priti do dna,” meni bralka.

Zaprta zaradi vandalizma

“Za odpiranje dvižnih vrat so odgovorni LPT, in sicer vzdrževalna služba, ki je v ponedeljek zaradi 30 centimetrov novozapadlega snega garažno hišo odprla z nekajminutno zamudo zaradi čiščenja dovozne poti,” so pojasnili v javnem podjetju ter dodali, da neprijetno izkušnjo bralke obžalujejo in da drugih pritožb niso dobili.

Bralka se je še vprašala, zakaj potrebujemo garaže, ki so zaprte, kadar gredo ljudje v službo. Na LPT so pojasnili, da so sprva garažo odpirali ob 6. uri in zapirali ob 20. uri, in sicer zaradi vandalizma. Na podlagi zgodbe bralke pa so sistem tehnično dopolnili z indukativnimi zankami, tako da se zdaj dvižna vrata odpirajo in zapirajo na podlagi teh: “To pomeni, da morajo uporabniki vozilo pripeljati do vrat, da se ta odprejo.” Garaža v Fužinah je zdaj le odprta 24 ur na dan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.