Pred nami je pestro vremensko dogajanje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kakšno vreme nas čaka?
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo povečini sončno vreme, zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost. "Popoldne se bo zlasti na Notranjskem in severnem Primorskem oblačnost povečala," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 stopinj Celzija."

Jutri bo v zahodni in delu osrednje ter južne Slovenije pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. "Drugod bo prevladovalo sončno vreme," napovedujejo pri Arsu. "Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj Celzija."

Sprva bomo v precej topli zračni masi. Proti koncu meseca pa bi se lahko hitro obrnilo v bolj pozno jesensko, v gorah pa lahko tudi zimsko različico vremena.

Ciklon.si

V soboto in nedeljo bo v vzhodni Sloveniji še povečini sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Toplo bo.

"Nad srednjo Evropo in Balkanom je šibko območje visokega zračnega tlaka," pišejo pri Arsu. "S šibkimi jugozahodnimi vetrovi priteka nad naše kraje topel zrak."

Od 20. do 25. oktobra

Nad zahodno in deloma srednjo Evropo bo ciklonsko območje, ki naj bi se proti koncu obdobja premaknilo v severno Sredozemlje. "Predvidoma v sredini tedna se bo nad osrednjim delom celine prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka," pišejo pri Arsu. "Nad našimi kraji bodo pihal vetrovi jugozahodne smeri."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

Od nedelje do torka bo zlasti v zahodni polovici Slovenije precej oblačno z občasnimi padavinami. "Proti vzhodu bo več sončnega vremena," napovedujejo pri Arsu. "V sredini tedna kaže na suho in deloma sončno vreme. Ob koncu obdobja se bo verjetnost za padavine znova povečala. Dnevne temperature bodo še naprej okoli 20 stopinj Celzija."

Kdaj se bo ohladilo?

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved za razliko od prejšnjič, ko je napovedoval obilne padavine, napoveduje bolj suho vreme.

"Obilno deževje se je prestavilo na območje švicarsko-italijanske meje, sto kilometrov severno o Milana," pišejo pri Ciklon.si. "Sredozemski ciklon se bo zavrtel in nadaljeval pot vzhodneje, hkrati se bo nad Grenlandijo močno okrepil anticiklon. Na višini 50mb je videti nad območjem Grenlandije precejšnje segrevanje, kar bi lahko pripeljalo do spusta polarne zračne mase v zadnjih dneh oktobra."

xxx

Konec tedna naj bi bile padavine na zahodu precej pogoste, nato naj bi prenehale in se hitro lahko spet vrnile. "Ker je sredozemsko morje še precej toplo, lahko nastane tudi kak močnejši sredozemski ciklon, ki je podoben tropski nevihti," še razlagajo pri Ciklon.si.  Lani konec septembra je orkan Zorba prizadel Grčijo."

Ocenjujejo, da je pred nami precej pestro vremensko dogajanje. "Sprva bomo v precej topli zračni masi," še napovedujejo pri Ciklon.si. "Proti koncu meseca pa bi se lahko hitro obrnilo v bolj pozno jesensko, v gorah pa lahko tudi zimsko različico vremena."

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:58 18. Oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.