Vreme: Hladna fronta nam prinaša še to

Foto: Profimedia
Dosegla nas je hladna fronta, Arso objavlja podrobnejšo napoved.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci Agencije za okolje RS so na Facebooku objavili, da je večji del Slovenije dopoldne dosegla hladnejša zračna masa iz severnega dela Evrope. Marsikje je vetrovno, predvsem na Dolenjskem še nastajajo padavine.

"Zaradi ohladitve bo temperatura popoldne večinoma nižja od jutranje," ugotavljajo vremenoslovci, ki dodajajo, da se bo popoldne zlasti na severozahodu že delno razjasnilo, drugje pa postopno razjasnitev pričakujemo šele ponoči in jutri zjutraj.

Ob prodoru hladnega zraka je že zapihala tudi burja, ki se bo v naslednjih urah še nekoliko okrepila. Najmočnejša bo predvidoma jutri zjutraj, ko bodo sunki vetra dosegali hitrost do 100 km/h. Burja bo v petek precej oslabela.

"Od četrtka do nedelje bo prevladovalo sončno vreme. Zlasti jutra bodo sveža, najnižja temperatura bo v notranjosti večinoma med 2 in 8 stopinj Celzija, v alpskih dolinah in v neprevetrenih mraziščih bo še hladneje, lahko nastane tudi slana," opozarjajo na Arsu.

Dnevna temperatura se bo ob obilici sonca povzpela od 16 do 20 stopinj, topleje, do 23 stopinj, bo na Primorskem. V nedeljo in v ponedeljek bodo zapihali toplejši jugozahodni vetrovi.

xxx

Podrobnejša vremenska napoved za konec tedna pa na tej povezavi.

Napoved Vreme: Kakšen vikend nas čaka?

Foto: Profimedia Slana

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.