Vreme: Izdano opozorilo druge najvišje stopnje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Agencija za okolje je izdala oranžno opozorilo, ki velja za soboto, 4. februarja. Takšno bo vreme v naslednjih dneh.
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje opozarja, da bo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji v soboto od zgodnjega jutra do poznega popoldneva pihal močan severni veter. "Severno do severozahodni veter se bo nad Slovenijo krepil že v soboto zgodaj zjutraj, najmočnejši pa bo predvidoma dopoldne in sredi dneva. Po nižinah Gorenjske, Koroške, Štajerske in Prekmurja bodo vetrovni sunki lahko ponekod presegli hitrost 70 km/h, v nekoliko višje ležečih krajih pa tudi 90 ali 100 km/h," opozarja agencija. Na Primorskem bo pihala burja.

Foto: Arso oranžno opozorilo zaradi vetra

V soboto bo pretežno jasno, v severnih krajih bo občasno zmerno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, v mraziščih Notranjske do -10, ob morju do 4. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 15 °C. 

V nedeljo in ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho ter hladneje. V nedeljo bo ponekod pihal severovzhodnik, v ponedeljek na Primorskem šibka burja. 

V noči na ponedeljek se bo prek naših krajev proti jugu pomikalo višinsko jedro hladnega zraka, nad srednjim Sredozemljem bo nastalo plitko ciklonsko območje. Nad naše kraje bo pritekal vse bolj mrzel in razmeroma suh zrak. V prihodnjem tednu bo prevladovalo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Več sonca bo na zahodu države. Dnevne temperature bodo večinoma malo nad 0 °C. 

Foto: Arso vremenska napoved po dnevih

Zavod za varstvo pred snežnimi plazovi opozarja na nevarnost proženja snežnih plazov na območju občine Tržič. Nad gozdno mejo je nevarnost precejšnja. V četrtek se je delno sprožil plaz pod Sp. Plotom nad servisno cesto, ki vodi do Doma na Zelenici. "Na pobočju so še vidne razpoke, zato predvidevamo, da se bo nov talni plaz spontano sprožil v petek ali soboto," opozarjajo na spletni strani. "Izredno nestabilna snežna odeja je tudi višje na pobočju, kjer so tudi vidne razpoke. Vse obiskovalce naprošamo, da se izognejo hoji po servisni cesti in da se ne zadržujejo v gozdu na tem območju do nadaljnjega."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:07 4. Februar 2023.

    Spet so ga pihnili mimo, vsaj zaenkrat. Pri nas oranžni alarm zaradi vetra, pa sije sonček in niti najmajnše sapice. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.