Vreme: nad naše kraje doteka hladen zrak

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vreme: ponoči na vzhodu oblačno, drugod delno jasno.
Oglej si celoten članek

Zvečer in ponoči se bo v zahodni in osrednji državi delno razjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Vzhodneje bo pretežno oblačno. Zjutraj se bo oblačnost povečala na Primorskem. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v nekaterih alpskih dolinah okoli -3 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo večinoma sončno, dopoldne ponekod v vzhodni Sloveniji in na Primorskem bolj oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo sončno, jutro bo ponekod megleno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo zapihal jugozahodnik. V petek se bo od zahoda postopoma pooblačilo, ponekod bo pihal jugozahodnik. Postopno bo še topleje.

Vremenska slika: Ciklon s hladno fronto se počasi pomika nad vzhodni Balkan in Črno morje, od jugozahoda pa se nad Alpe širi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje v višinah s severozahodnimi vetrovi doteka razmeroma hladen in nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, v krajih zahodno od nas sprva delno jasno. V sredo bo delno jasno, nekaj več oblačnosti bo predvsem dopoldne v krajih vzhodno od nas ter v sosednjih krajih Italije in ob severnem Jadranu.

Vreme od 16. do 21. marca

V soboto nas bo oplazila hladna fronta, ki bo potovala preko srednje Evrope proti vzhodu. Nato se bo nad naše kraje ponovno razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek prehodno oslabelo in se nato znova nekoliko okrepilo v torek. Nova motnja nas bo od zahoda verjetno dosegla v drugi polovici tedna.

V soboto bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami deloma plohami. Tudi v nadaljevanju kaže na bolj spremenljivo vreme, manjše padavine bodo verjetne predvsem v ponedeljek in torek dopoldne. Jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 5, najvišje dnevne pa med 15 in 18 °C.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.