Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najvišje dnevne temperature bodo tudi do 16 stopinj Celzija. V višjih legah je velika nevarnost snežnih plazov.
Oglej si celoten članek

Danes bo na zahodu sprva pretežno oblačno, drugod bo deloma jasno. Čez dan se bo povsod jasnilo. Pihal bo okrepljen zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na vzhodu do 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (ARSO).

V petek zjutraj bo sprva precej jasno, po nižinah bo možna megla. Čez dan bo predvsem na zahodu in v osrednjem delu Slovenije občasno več oblačnosti, drugod bo prevladovalo sončno vreme. Popoldne se bo spet krepil jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 9 do 14, na vzhodu do 17 stopinj Celzija.

Obeti

V soboto bo oblačno, nekaj jasnine bo sprva le še na vzhodu. Zjutraj se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne okrepile. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 1500 metrov, popoldne pa se bo pričela spuščati.

V nedeljo zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo jasnilo.

Severno od Alp se razteza obsežna hladna fronta. Z zahodnimi do jugozahodnimi vetrovi v višinah k nam doteka občasno bolj vlažen in toplejši zrak.

Razmere v visokogorju

Zaradi novozapadlega snega pa so razmere nevarne tudi v višjih predelih. Nevarnost snežnih plazov nad 1.200 metrov je 3. stopnje po petstopenjski evropski lestvici. Najbolj nevarna so območja, kjer je sneg padel na travnato podlago. Že ob manjši obremenitvi snežne odeje se lahko sproži plaz suhega snega, na mestih z napihanim snegom pa klože. Vetru izpostavljene lege so močno spihane, tam je nevarnost zdrsa.

Na območju Zelenice je na lokaciji »servisna pot«, ki je zaradi nevarnosti plazov sicer zaprta, a jo kljub temu posamezniki še vedno uporabljajo. Policija opozarja na veliko previdnosti in upoštevanje opozoril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.