Vreme: Pobelilo smučišča, nad naše kraje polarna fronta

Kakšno vreme nas čaka?
Oglej si celoten članek

"Dopoldne bo rahel dež na vzhodu ponehal, od severozahoda se bo jasnilo, na vzhodu šele pozno popoldne ali zvečer," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Veter bo popoldne postopno ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do okoli 18 stopinj Celzija."

V višjih legah so razmere zimske, sneg je včeraj pobelil tudi smučišča na Rogli, Pohorju in Kopah.

xxx

Jutri bo po napovedih Arsa sprva večinoma oblačno. "Popoldne se bo oblačnost trgala, možna bo kakšna kratkotrajna ploha," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do okoli 10, najvišje dnevne od 10 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija."

 

V sredo zjutraj bo ponekod prehodno rahlo deževalo. Čez dan bo na Primorskem delno jasno, drugod bo spremenljivo oblačno s kratkotrajnimi manjšimi plohami. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, drugod prehodno severovzhodni veter. V četrtek bo večinoma sončno s šibko burjo na Primorskem.

"Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad južnim Jadranom in osrednjim Sredozemljem pa je ciklon," razlagajo pri Arsu. "Od severozahoda priteka nad naše kraje nekoliko toplejši in postopno bolj suh zrak."

 

Od 14. do 19. oktobra

"Polarna fronta se bo še naprej zadrževala nad Alpami in vzhodno Evropo," pišejo pri Arsu. "Prek naših krajev se bodo vse do vikenda s severnimi višinskimi vetrovi občasno pomikale oslabljene vremenske motnje, ki padavin predvidoma ne bodo dale. Za začetek drugega tedna pa izračuni kažejo, da se bo polarna fronta umaknila iznad naših krajev in se bo iznad Atlantika nad Evropo prehodno razširil višinski greben, ki bo prinesel toplejši zrak, vendar za nižine v tem letnem času zaradi inverzij to ne pomeni nujno otoplitve pri tleh."

Pod ničlo bo šlo! Srednjeročna napoved: Nad naše kraje prihaja mrzel polarni zrak!

Prevladovalo bo delno jasno vreme in povečini suho vreme. Po nekaterih nižinah bo zjutraj nekaj megle. Jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije večinoma od 0 do 5 stopinj Celzija, predvsem v zatišnih legah bo možna slana. Dnevne temperature bodo med 10 in 15 stopinjami Celzija.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.