Vreme: ponekod sneg preganja pomlad

Foto: A. F. Sneg na Dolenjskem Foto: A. F. Sneg na Dolenjskem Foto: G. N. Sneg v Tržiču Foto: G. N. Sneg v Tržiču Foto: G. N. Sneg v Tržiču Foto: G. N. Sneg v Tržiču
Na agenciji okolje svarijo pred pozebo in močno burjo, že nad 500 metri nadmorske višine pa je možen tudi sneg. Spodnje fotografije so z Dolenjske in iz Tržiča.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek bodo jutranje temperature v večjem delu Slovenije pod ničlo, ponekod tudi do -5 stopinj Celzija. Obstaja bo velika nevarnost slane in pozebe.

Tudi v torek zjutraj lahko ponekod, tudi na Primorskem, pričakujemo jutranje temperature pod ničlo, opozarjajo an agenciji za okolje.

Danes popoldne in zvečer bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro, še opozarjajo na agenciji.

Sneg nad 500 ali 700 metri

Nedelja bo sicer oblačno s padavinami, ki bodo popoldne postopno ponehale. Meja sneženja bo večinoma na nadmorski višini med 500 in 700 metrov, ob močnejših padavinah tudi niže. Temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija.

Ponoči se bo zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Burja bo oslabela.

Na jutrišnji praznični ponedeljek bo sprva pretežno jasno, sredi dneva pa se bo zmerno pooblačilo. Zjutraj bo nevarnost slane in pozebe. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -5, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do -8, na Primorskem okoli 2, najvišje dnevne od 7 do 12 stopinj Celzija, še piše na straneh agencije za okolje.

Sneži tudi pri vas? Fotografije nam lahko pošljete s pomočjo spodnjega obrazca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.