Vreme: Septembrski sneg

Foto: Profimedia
Sprememba vremena, ki je zajela naše širše območje, je s seboj prinesla tudi sneg.
Oglej si celoten članek

Tako kot so napovedali meteorologi, sprememba vremena je s seboj prinesla tudi sneženje; na Kredarici so danes povsem zimske razmere.

xxx

Snežilo je tudi v Italiji, in sicer na okrog 1800 metrih nadmorske višine. Vikend je bil bel tudi v višjeležečih legah Avstrije. Portal MBS piše, da so se Avstrijci morali na zimo s pol metra snega začeti pripravljati že sredi avgusta.

Po nekaterih predelih Alp sneži tudi danes; na legah, višjih od 1200 metrov, pričakujejo do okrog 30 centimetrov snega, nad 2500 metri pa bi lahko ponekod zapadlo celo do pol metra snega. Jutri naj bi se zjasnilo.

Napoved za nižine

Jutri bo pri nas sončno, najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

V sredo bo v notranjosti nastala nizka oblačnost, ki se bo popoldne trgala. Bolj jasno bo na zahodu, na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo precej sončno in topleje.

Stabilneje Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do 20. septembra

Napoved od 13. do 18. septembra

Od petka do naslednjega torka bodo naši kraji pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki se bo nahajalo nad večjim delom Evrope. Anticiklon bo predvidoma v torek oslabel, sredi prihodnjega tedna obstaja možnost prodora hladnega zraka in nastanka ciklona v Sredozemlju, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Od petka do prihodnjega torka bomo pod vplivom večinoma suhih vzhodnih višinskih vetrov. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Večinoma bo sončno, nekaj več oblačnosti lahko v notranjosti nastane le v soboto in v nedeljo. Najvišje temperature bodo po nižinah večinoma med 25 in 28 stopinjami, še nekoliko topleje bo na Primorskem. Padavin v tem obdobju vremenoslovci ne pričakujejo, verjetnost za dež se bo nekoliko povečala sredi prihodnjega tedna.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.