Vreme: sončno bo, tako kaže s temperaturo morja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vreme: sončno bo, a v gorskem svetu so danes in jutri možne nevihte, zato previdnost za vse tiste, ki se odpravljate v visokogorje, ni odveč.
Oglej si celoten članek

Ta konec tedna je kot nalašč za pikinike in vrtne zabave. Danes bo pretežno jasno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo povečini sončno. Predvsem v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna krajevna ploha. Šibka burja bo dopoldne prehodno ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.

Obeti: v ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika: nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka nad naše kraje topel in razmeroma suh zrak.

 

Napoved za sosednje pokrajine: danes bo pretežno jasno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja. V nedeljo bo sončno, popoldne bodo v Alpah posamezne plohe ali nevihte. V Kvarnerju bo pihala šibka burja.

Biovreme: v soboto in nedeljo bo vpliv vremena na počutje ljudi ugoden in spodbuden.

Kakšna je temperatura morja? 

Temperatura morja (18 stopinj Celzija, op. p.) trenutno še ni primerna za kopanje (večine, za pogumne pač), toda kmalu se vse skupaj utegne spremeniti, opozarja Arsov prognostik Blaž Šter. "V maju smo imeli relativno hladno morje, pod povprečjem. Trenutno smo nekje blizu povprečja, v tem času je morje lahko tudi toplejše, tudi 23 stopinj Celzija smo že izmerili, ali pa hladnejše: okoli 15 stopinj. Pričakujemo, da bo v naslednjih dnevih še nekaj burje, potem pa, ko bo enkrat burja popustila, se bo morje zelo hitro ogrelo. V naslednjem tednu bo temperatura morja okoli 20 stopinj Celzija, kar nekako sovpada z začetkom kopalne sezone. Obeti za kopanje so dobri," je v oddaji Dobro jutro poudaril Šter.  

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.