Vreme: Takšen vikend je pred vami!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Preverite napoved, preden načrtujete izlet ali obisk gora.
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje za ponoči napoveduje sprva pretežno jasno vreme, nato se bo predvsem na zahodu in jugu zmerno pooblačilo. "Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

V nedeljo nekaj megle ali nizke oblačnosti

Sobota bo sprva prinesla jasno jutro, čez dan pa se bo oblačnost povečala. Ozračje bo nekoliko nestabilno, zato bo iz oblačnosti popoldne in zvečer predvsem v Julijcih in Kamniških Alpah lahko padla kakšna kaplja dežja, a padavin ne bo veliko. Tudi v soboto vetra ne bo veliko, ponovno bo pihal le šibak veter spremenljive smeri. Temperature bodo podobne kot v petek.

V nedeljo bo predvsem na območju Julijskih Alp dopoldne še nekaj megle ali nizke oblačnosti, ki se bo čez dan razkrojila in nedelja bo razvajala s sončnim vremenom. Popoldne bo sicer nastalo nekaj kopastih oblakov. Veter bo šibak ter vzhodnih in severnih smeri. Temperature bodo na 1500 m kakšno stopinjo nižje kot v petek in soboto – okoli 11 bo, na 2500 m pa bo okoli 6 stopinj Celzija.

V soboto bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, ki jo bo več predvsem na severozahodu. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

xxx

V nedeljo, ponedeljek in torek bo večinoma sončno. V nedeljo bo pihal vzhodni do severovzhodni veter, v noči na ponedeljek in v ponedeljek na Primorskem šibka burja.

"Nad Balkanom, srednjo in severozahodno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "S šibkim severozahodnikom v višinah k nam doteka dokaj suh zrak."

Od 7. do 12. septembra

Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka s središčem nad severno in vzhodno Evropo. S šibkim vzhodnikom v višinah bo k nam pritekal dokaj suh zrak.

Prevladovalo bo povečini sončno vreme. Občasno bo zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Najvišje dnevne temperature bodo na Primorskem do 28, drugod od 21 do 26 stopinj Celzija.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.