Vreme: Tudi danes nevihte in toča. Preverite, kje!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ob nevihtah možni močnejši nalivi s točo.
Oglej si celoten članek

"Danes bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno, čez dan pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Zjutraj in del dopoldneva se bodo ponekod v osrednji in južni Sloveniji še pojavljale krajevne plohe in nevihte. Popoldan in zvečer bo nekaj ploh in neviht nastalo na območju hribovitih predelov severne in zahodne Slovenije. Kakšna osamljena nevihta lahko nastane tudi drugod po državi. Ob nevihtah so lokalno možni močnejši nalivi in manjša toča."

xxx

Agencija za okolje za danes napoveduje sprva bolj oblačno vreme, možna je še kakšna ploha. "Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo v hribovitem svetu nastale posamezne plohe in nevihte," pišejo pri Neurje.si. "Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija."

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. "Popoldne in zvečer bodo tu in tam posamezne plohe in nevihte," napovedujejo pri Arsu. "Burja na Primorskem bo do večera ponehala. Jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 25 do 30, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija."

Nedelja bo sončna

V nedeljo bo po napovedih Arsa večinoma sončno. Popoldne bo v notranjosti nastala kakšna nevihta.

V ponedeljek bo sprva še deloma sončno, popoldne pa bodo vse pogostejše plohe in nevihte. Padavine se bodo do večera okrepile in zajele vso Slovenijo.

Foto: Profimedia Dež

"Prek vzhodne in srednje Evrope se pomika oslabljena hladna fronta," razlagajo pri Arsu. "Od severovzhoda k nam priteka razmeroma vlažen in prehodno nekoliko manj topel zrak."

Ohladitev v noči na torek

V ponedeljek bo območje Alp od severa dosegla hladna fronta, ki bo v noči na torek prešla tudi Slovenijo. Nato bodo nad našim območjem pri tleh večji del tedna prevladovali vzhodni, v višinah pa zahodni do severozahodni vetrovi.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

V ponedeljek bo sprva še deloma sončno, popoldne pa bodo vse pogosteje nastajale plohe in nevihte. "Dež se bo zvečer okrepil in zajel vso Slovenijo ter predvidoma ponehal v torek zjutraj ali dopoldne," pišejo pri Arsu. "Ohladilo se bo. V nadaljevanju tedna kaže na deloma jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo, možno bo tudi nekaj dežja. Popoldanske temperature bodo večinoma okoli ali malo nad 20 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:23 31. Avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.