Vreme: V tem delu Slovenije popoldan pričakujte nevihte

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Kaj nas čaka?
Oglej si celoten članek

"Čez dan in popoldan lahko ponekod nastane kakšna osamljena ploha ali nevihta. Večja verjetnost za nastanek ploh in neviht bo na območju Primorske in Notranjske," napovedujejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Tam ni izključena tudi kakšna manjša stacionarna, vendar močnejša nevihta z nalivi in manjšo točo. Morebitne plohe in nevihte bodo v večernih urah postopno razpadle."

xxx

Agencija za okolje napoveduje delno jasno vreme z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. "Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost, popoldne so možne nevihte" pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na Primorskem do 32 stopinj Celzija."

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. "Popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte," pišejo pri Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 26 do 32 stopinj Celzija."

V petek in soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo v petek zapihala šibka burja, ki bo v soboto ponehala.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"Nad Tirenskim morjem je plitvo ciklonsko območje, nad srednjo Evropo pa šibko območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "S šibkimi vetrovi južnih smeri priteka nad naše kraje topel in precej vlažen zrak."

Od 31. avgusta do 5. septembra

Do nedelje bo vremensko dogajanje na širšem območju Alp dokaj neizrazito. "Ob šibkih vetrovih, razmeroma visokih temperaturah ter zračni vlagi bo ozračje nestabilno," pišejo pri Arsu. "Od ponedeljka do sredine prihodnjega tedna bo na vreme pri nas vplivala izrazita višinska dolina nad zahodno Evropo."

V soboto in nedeljo bo prevladovalo deloma sončno vreme, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. "Najvišje dnevne temperature bodo še med 25 in 30 stopinj Celzija," še napovedujejo pri Arsu. "Od ponedeljka do srede kaže na večinoma oblačno in deževno vreme, postopno se bo ohladilo."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.